Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Bestuur

Nieuwjaarstoespraak 2014
4januari 2014


Tijdens Marvellous New Year op zaterdag 4 januari heeft onze voorzitter onderstaande nieuwjaarstoespraak uitgesproken in een bomvol clubgebouw.
Dames en heren, jongens en meisjes, beste Marvelleden en iedereen die verder hier aanwezig is.

Ik wens u allen een MARVELLOUS NEW YEAR en ik heet u allen van harte welkom in 2014 wat voor onze vereniging een heel bijzonder jaar gaat worden. Traditiegetrouw kennen we als AV Marvel een Nieuwjaarsreceptie op de 2e zondag van het nieuwe jaar; dit jaar is besloten om daar eens vanaf te wijken en te koppelen aan een loopactiviteit waarbij we jong en oud mogen verwelkomen. Een bijzonder woord van welkom natuurlijk aan alle oud-voorzitters van onze vereniging en aan Hans Peijnenburg die straks de Jan Peijnenburgbokaal zal gaan uitreiken.

We mogen terugkijken op een jaar met veel hoogtepunten maar ook enkele dieptepunten; denk aan het plotselinge overlijden van Els Kuyt op 21 augustus. Als vereniging maken we dit mee, als individu maken we natuurlijk ook allemaal mee en ik wens iedereen die in 2013 afscheid heeft moeten nemen van een dierbare het allerbeste toe en ik spreek de hoop uit dat we in 2014 gespeend mogen blijven van dit soort zaken.

Als dieptepunt in 2013 wil ik toch ook genoemd hebben alle commotie omtrent onze oude accomodatiebeheerder. Ondanks zijn enorme en jarenlange inzet voor de vereniging hebben we in het voorjaar van 2013 toch besloten om afscheid van elkaar te nemen omdat er teveel spanningen waren. Een moeilijke keuze voor ons als bestuur maar ook moeilijke beslissingen gaan we niet uit de weg. Hier heeft het individu moeten wijken voor het totaal, een besluit waar ik nog altijd achter sta.

Natuurlijk waren er ook veel hoogtepunten in 2013.
Laat ik eerst beginnen met het maken van een compliment aan iedereen die deze avond heeft mogelijk gemaakt , geweldig om te zien dat we zoveel mensen bij elkaar hebben gekregen. We maken allemaal waarschijnlijk goede voornemens voor het nieuwe jaar en ik heb ergens in een enquete gelezen dat met stip op nummer 1 van voornemens staat: afvallen en wat meer lichaamsbeweging om fit te worden of fit te blijven. Een dubbele moraal kan onze organisatie niet worden ontzegd: eerst hardlopen om fit te worden en daarna lekker veel oliebollen met poedersuiker eten…. Waarschijnlijk om fit te blijven!
En als we over enquetes spreken, ook als AV Marvel hebben we een enquete gehouden onder onze actieve leden, een enquete waarop we een respons hadden van 40% wat buitengewoon hoog te noemen is. De uitslag van de enquete zal binnenkort aan u allen gepresenteerd worden maar ik kan alvast noemen dat de algemene tevredenheid onder de leden van onze vereniging zeder hoog is en met een ruime 8 wordt gewaardeerd. Chapeau aan u allen.

Dit is de 4e keer dat ik hier mag spreken als uw voorzitter en ik kan u zeggen dat hier een trotse voorzitter staat. Trots op de prestaties van onze sporters, natuurlijk. Maar ook trots om de groei die we als vereniging het afgelopen jaar hebben gemaakt. Ik noem de nieuwe accomodatiecommissie die het afgelopen halfjaar fantastisch werk heeft gedaan; ik heb genoten van de ontspannen sfeer die er heerste tijdens de Sparrenbosloop en ik geniet iedere 1e zaterdag van de maand wanneer hier een grote groep vrijwilligers heel daadkrachtig aan de slag gaat om het sporten voor onze leden mogelijk te maken.

Als je een commissie noemt dan moet je ze eigenlijk allemaal noemen; dat gaat nu te ver maar weet dat we blij zijn met AL onze vrijwilligers en ik spreek de hoop uit dat iedereen ook in het komende jaar zijn werkzaamheden zal blijven verrichten in het belang van Marvel. Wie ik hier zeker wel wil noemen is de commissie Marvel 50 onder leiding van mijn goede vriend Jan Bakx. Op de achtergond is heel veel energie gestoken in fondsenwerving en organisatievoorbereiding, aan de voorkant hebben we oa kunnen genieten van het ‘leden koken voor leden’ , weer zo’n avond waarvan je als clubvoorzitter een warm hart krijgt. Er is ontzettend veel werk verricht om in dit jubileumjaar goed te kunnen uitpakken en er moet nog veel werk worden verzet, de komende maanden zult u hiervan nog veel horen. Denk ook de pimpbeurt die onze kantine gaat krijgen, we hebben veelbelovende studenten van de Sint Lucas Hogelschool, voor Boxtelnaren de schilderschool, gevraagd om met ons mee te denken en hieruit zijn hele mooie ontwerpen gekomen die we in de komende maanden zullen gaan uitvoeren zodat in april bij de aanvang van de jubileumactiviteiten onze kantine onherkenbaar zal zijn. Hulde aan Martin van de Broek als coördinator. Ook onze huisstijl is aangepakt en in een verfrissend nieuw jasje gestoken.

Beste aanwezigen, een goede traditie is het uitreiken van de Jan Peijnenburgbokaal aan die vrijwilliger die in het afgelopen jaar op een bijzondere wijze aan het wel en wee van onze club heeft bijgedragen; alle commissie binnen Marvel hebben een even grote stem hierin en we kunnen dus met recht zeggen dat deze man/vrouw door alle leden is aangewezen. De winnaar dit jaar is…. Michel van de Ven.
• Michel is altijd motiverend aanwezig.
• Michel heeft een niet aflatende inzet als assistent trainer.
• Michel is de motor achter de organisatie van de Start to Run trainingen en heeft daardoor al menig nieuw lid voor de vereniging binnen gehaald.
• Michel is een zeer positief mens, altijd een lach en een aardig woordje en altijd interesse in iedereen.
• Michel straalt rust uit in zijn doen en laten en is kundig in zijn adviezen.

Michel, gefeliciteerd en je bent terecht gekozen als vrijwilliger van het jaar.

Een andere belangrijke prijs voor Marvel is de Winkelman wisselbeker. Deze beker gaat naar die junior C of D die in het afgelopen jaar de meeste vooruitgang heeft geboekt. Afgelopen jaar is deze prijs gewonnen door Jelle Dreuning, dit jaar gaat de prijs naar iemand die een geweldige verbetering heeft gekend op de onderdelen 600 meter, verspringen, hoogspringen en kogelstoten. Dames en heren, met 339 punten dat de Winkelman trofee naar … Fenna van de Steen.

Van harte gefeliciteerd en deze beker mag het hele jaar bij jou op de kast staan.

Dames en heren, bedankt voor uw aanwezigheid, nog een fijne dag vandaag en veel sportieve hoogtepunten in 2014.

Willem van Zantvoort,
Voorzitter AV Marvel
   
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Contact AV Marvel
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019