Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Bestuur

Nieuwjaarstoespraak 2019
Zaterdag 12 januari 2019


Op zaterdag 12 januari sprak voorzitter Martin van den Broek de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak uit.
Welkom bij de nieuwjaarsreceptie van AV Marvel

Bedankt activiteiten commissie voor het mogelijk maken van deze avond.
2 jaar geleden heb ik samenwerken als thema benoemd voor de komende jaren. Of concreter ďSAMENWERKEN AAN EEN CLUB WAAR DE LEDEN GRAAG BIJHORENĒ.
Samen zijn wij tenslotte AV Marvel. Dit jaar wil ik daar voor 2019 Verbinden aan toevoegen.

Wat wil ik hiermee zeggen?
Samen beleven wij de atletiek sport en samen maken we de club. Al meer dan 50 jaar hebben we een sterke, goede club. Dit is een groot compliment voor alle leden, vrijwilligers en sponsoren die zich inzetten voor de vereniging. Die zorgen er voor dat jong en oud kunnen genieten van de atletieksport.

Samen komen we verder.
Daarvoor is het van belang dat de leden zich verbonden voelen met de club. Dat zij zich verantwoordelijke voelen voor een goed functionerende club.
We kunnen trots zijn op waar we nu staan. Als vereniging staan we er best goed op: qua aantal leden, financieel en het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de club. En laten we niet vergeten de sportieve prestaties van vele actieve leden.
Ook in 2018 hebben we weer laten zien dat we samen veel kunnen bereiken.
Om met een paar feiten te beginnen.
- Het aantal leden is de laatste 3 jaar gegroeid. Per 1 januari hebben we 269 leden. Vorig jaar waren dit er 258, daarvan zijn er 69 jeugdleden.
- We hebben diverse sponsoren en leden die lid zijn van de club van 50 ons al lange tijd ondersteunen.
- Er zijn dit jaar welgeteld 99 chocolade letters uitgedeeld door Sinterklaas aan mensen die zich hebben ingezet voor de club. Dat is een mooie groep vrijwilligers waar ik trots op ben.

In 2018 hebben zij veel mogelijk gemaakt. Om een aantal zaken te noemen:
- Er zijn sociale evenementen en wedstrijden georganiseerd voor de jeugd en volwassenen.
- Een Run to the Start Eindhoven traject voor mensen met al wat kilometers in de benen en twee starters groepen zijn succesvol begeleid. Dit zorgde voor veel enthousiasme en nieuwe leden.
- Er is weer actief gecommuniceerd in de diverse media over activiteiten van Marvel, waardoor onze bekendheid wordt vergroot.
- We hebben een prima onderhouden accommodatie.
- Tot slot is na de Sparrenbosloop vorig jaar, dit jaar ook de Paasloop doorontwikkeld en van een geheeld nieuw parcours voorzien.
- Daarbij ben ik blij te kunnen melden dat er dit jaar een nieuwe sponsor is gevonden voor de paasloop: Vanaf 2018 is de naam FAC Paasloop. Naar het financieel adviescentrum van ons lid Jan Schoenmakers. Voor de Sparrenbosloop is een mondelinge overeenkomst met een nieuwe sponsor. Hopelijk kan daarmee binnenkort het contract worden getekend. Zij nemen het stokje over van de Rabobank en Don Quichotte. Die ben ik dankbaar voor hun jarenlange ondersteuning van beide wedstrijden. Via de nieuwe Rabobank clubactie hebben we overigens dankzij veel stemmen van leden van de bank dit jaar 600 euro ontvangen.

En natuurlijk zijn we blijven doen waar we veel lol aan beleven! - Ten eerste samen trainen onder de motiverende leiding van onze trainers. Wij moeten hen allen dankbaar zijn voor de tijd en energie die zij steken in het verzorgen en voorbereiden van de trainingen. Petje af voor onze trainers! Bedankt voor jullie inzet.
- Ten tweede de gezamenlijke deelname aan veel wedstrijden door jeugd en senioren leden
- En tot slot deelnemen aan sociale activiteiten voor jeugd en volwassenen die onder andere door de activiteiten commissie worden georganiseerd.

2018 bracht niet alleen goed nieuws. Een aantal van ons kreeg persoonlijk of in zijn directe omgeving te maken met een overlijden of ziekte. Hen wens ik veel sterkte.
Een deelnemer aan de starters cursus raakte onwel. Mede dankzij kordaat ingrijpen van medelopers en de trainer is hij gelukkig weer goed herstelt.

De tijd gaat door.
2019 is begonnen; een nieuw jaar waar we samen wat moois van moeten en gaan maken. Als uitdaging voor 2019 zie ik zoals eerder gezegd het invulling geven aan: samen en verbinden.
Wat bedoel ik hiermee?

Het is leuk om te samen te sporten; recreatief of als wedstrijdatleet. Je voelt je verbonden door de sport. Ook kan je plezier beleven aan ondersteunende activiteiten voor de club. Je doet het met mensen die gemotiveerd zijn en je kan ook kiezen voor activiteiten waar je jezelf mee ontwikkelt. Je voelt je verbonden met de club

Een vereniging is geen sportschool waar je voor je lidmaatschap een dienst afneemt. In een vereniging kiezen de leden ervoor samen een activiteit mogelijk te maken. In ons geval de atletieksport. Om succesvol te zijn moet iedereen een bijdrage leveren naar zijn mogelijkheden. Dat is de essentie van een vereniging. Vrijwilligers werk doe je niet voor het geld, maar het geeft je een goed gevoel iets neer te zetten waar anderen en ook jij zelf van profiteert!

Zoals ik eerder al stelde staan we er als vereniging best goed op. Om dit vast te houden moeten we ervoor zorgen dat leden zich niet alleen welkom voelen, maar ook Marvel in hun DNA krijgen. Zich verbonden voelen met de andere leden en de club. Dit gaat niet altijd van zelf. We moeten daar samen aan werken.
Dit doen we al met gezamenlijke activiteiten binnen en buiten de sport. Maar wat kan daar nog meer aan bijdragen? Ik wil graag initiatieven en ideeŽn ondersteunen die hieraan bijdragen. Het bestuur hoort graag van u. Daarnaast is de concrete uitdaging voor 2019 om de basis van de vereniging sterk te houden. We staan daarbij open voor nieuwe werkvormen en flexibele inzet. Je kan bijvoorbeeld instappen in een werkgroep voor organisatie van wedstrijden of helpen met de promotie van de club. Dit kan ook in een vorm die bij jou past. Dus bijvoorbeeld 1 keer in de maand training geven aan de jeugd of ondersteunen bij een wedstrijd of het uitwerken van ideeŽn die bijdragen aan het binden en verbinden van de leden.

Zoals jullie wellicht weten zoeken we op dit moment 2 nieuwe bestuursleden en (jeugd)trainers.
Mijn vraag aan jullie: wie ken jij in je omgeving die dit kan oppakken of wat kan jij doen?

Het bestuur zoekt naar kandidaten en spreekt leden aan. Maar wij zijn hiervoor niet alleen verantwoordelijk. Dat zijn wij allen samen als leden van Marvel.
Nu naar een goede traditie die bedoelt is als waardering voor onze vrijwilligers en sporters. De bekendmaking van de winnaars de Jan Peijnenburg bokaal en de Winkelman wisselbeker met bijbehorende oorkonden. De Jan Peijnenburg bokaal is voor de vrijwilliger van het jaar en de Winkelman wisselbeker voor de junior die zich het meest verbeterd heeft in het afgelopen jaar.

Allereerst de Jan Peijenburg bokaal voor de vrijwilliger van het jaar.
Gelukkig zijn er vele leden die het leuk vinden en de noodzaak ervan inzien om Marvel te helpen met allerlei taken. Alle commissies binnen Marvel hebben bepaald wie dit jaar de vrijwilliger van het jaar is. Het gaat dit jaar om iemand die sinds zijn jonge jaren lid is van Marvel. Ik ken hem uit die tijd onder andere van crosswedstrijden. Toen nog onder begeleiding van zijn vader, waarmee ik de strijd aanging. Dat is al weer heel wat jaren geleden.
Hij heeft zich behoorlijk ontwikkelt. Hij is naast atleet nu al weer jaren jeugdtrainer en begeleid de pupillen bij wedstrijden. Ook helpt hij bij sociale activiteiten voor de jeugd. En als klap op de vuurpijl heeft hij zich afgelopen jaar aangeboden om de rol van jeugd coŲrdinator op te pakken.
Kortom een vrijwilliger met het Marvel DNA.
Mag ik een applaus voor BAS PEETERS

Nu naar een andere belangrijke prijs voor Marvel: de Winkelman wisselbeker. Deze beker gaat naar die junior (A tot en met D) die in het afgelopen jaar de meeste vooruitgang heeft geboekt. Met dank aan de persoonlijke records die Henk van den Langenberg, heeft bijgehouden heeft John van den Horst de uitslag opgemaakt.
Als nummer 2 en 3 zijn geŽindigd Annika van der Broek en Vincent Bressers.
De winnares van de Winkelman Wisselbeker 2018 heeft de prijs te danken aan de onderdelen speerwerpen, hoogspringen en verspringen, waar zij de grootste vooruitgang heeft geboekt.

Winnares is: Fenne van Son met 550 punten.
Gefeliciteerd Fenne en graag een applaus!

Tot slot wil ik met jullie het glas heffen op een gelukkig en sportief 2019 waarin ik samen met jullie graag werk maak van het verbinden van de leden van Marvel.

Proost op 2019!
   
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Contact AV Marvel
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019