Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws


Reacties
Athletics champs in Boxtel

zaterdag 13 mei 2017

Atletiekvereniging Marvel kan terug kijken op een geslaagde pupillenwedstrijd. De 2e in de competitie met 5 verenigingen uit de regio. Een kleine 200 deelnemers hebben genoten van een sportieve en sfeervolle wedstrijd. Athletics champs is de nieuwe opzet van de jeugdatletiek en stelt het samen bezig zijn centraal; ‘spelen moet, presteren mag’.

Naast een aantal traditionele atletiek onderdelen zijn er onderdelen die de pupillen voorbereiden op het ‘grote’ werk zoals kogelstoten of speerwerpen. Het vortex gooien met de schuimrubber raketjes is favoriet. Dit is een voorbereiding op het speerwerpen. Hoogspringen is voor de allerkleinsten een uitdaging en er wordt luid geapplaudisseerd als 60 cm. wordt gehaald. Bij het verspringen tellen voor hen ook de centimeters voor de afzetmat, want het gaat om de prestatie van de sprong en niet of je al precies voor de mat weet af te zetten.
En horden is een estafette waarbij je als team na elkaar zo snel mogelijk 12 keer heen en weer moet. Slingeren met de discus doen alleen de oudere pupillen, want dat vraagt iets meer coördinatie. En dat is belangrijk, omdat er veel omstanders zijn. Dat zijn de trainers en ouders die nauw betrokken zijn bij de wedstrijden, als teambegeleider, assistent jurylid of als hulpje bij het meten. Zonder hulp van trainers en ouders zou zo’n wedstrijd niet mogelijk zijn. 
 
 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Mail webmaster
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019