Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws

Links

Reacties
Dubbelslag Marvel bij 50e Don Quichotte Sparrenbosloop

Zondag 29 oktober 2017

Zowel bij de dames als bij de heren werd de jubileumeditie van de Don Quichotte Sparrenbosloop gewonnen door een Marvelatleet. Patrick Cromsigt was veruit de snelste bij de heren. Bij de dames was Janny Maas minuten sneller dan haar concurrentes.

De 50e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop ging over een vernieuwd parcours. Daarin opgenomen waren onder andere een heuvel, een sloot en smalle bospaden. Dat maakte de cross gevarieerder en zwaarder dan alle voorgaande edities.

De dag begon met de kidsrun over 1500 meter. Marvelpupil Jannis Reijenga was de snelste atleet. Hij finishte na 6 minuten precies en bleef daarmee de broers Thijmen en Florian van Wijchen uit Hilversum voor die respectievelijk 6:20 en 6:04 noteerden. Bij de meisjes was Annika van den Broek (Marvel) de snelste, zij finishte na 6:19 min. Clubgenote Roos Reijenga (6:51 min) werd tweede gevolgd door Welmoed van Schaik van Prins Hendrik (6:59 min.)

Om 11:00 uur loste directeur Willem van Zantvoort van Don Quichotte uit Helmond het startschot voor de recreatieloop. Vanaf de start nam Patrick Cromsigt de leiding en bouwde zijn voorsprong langzaam uit. De Marvelatleet finishte na 38:34 min. Ralf Hamers uit Esch werd tweede op anderhalve minuut achterstand gevolgd door Mark Spierings (40:30 min) uit Sint Michielsgestel.
Bij de dames was er niemand die het tempo van Janny Maas kon bijbenen. Maas finishte de 10 km na 43:36 min. Op bijna 3 minuten werd Barbara Saat 2e. Margriet Zijderlaan uit Woerden behaalde de 3e plaats.

Foto's en video via onze Facebook pagina.

 
 
 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Mail webmaster
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019