Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws
 
Links
 
Reacties
Fotopagina
Spannende ontknoping Unilux Sparrenbosloop
Sparrenbosloop
52 editie trekt veel deelnemers

De 52e Unilux Sparrenbosloop in Boxtel is zondag 27 oktober een mooi hardloopfeest geworden. Met een echte wedstrijd voor de toppers, een prima evenement voor alle prestatielopers en trimmers, en gezelligheid aan de zijlijn.
 

De Boxtelse cross kreeg duidelijk een impuls van de samenwerking die voor deze winter aangegaan is met lopen in Vught, Den Bosch en Sint-Michielsgestel. De vier crossen vormen nu samen een circuit en dat trekt fanatieke lopers. Er verschenen meer leden van atletiekverenigingen uit de regio aan de start dan in voorgaande jaren, zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Bij de mannen leidde dit tot een lange tijd spannend duel tussen Rob Nijskens (Den Bosch), Hans van Loon (Vught) en Tony de Groot (Boxtel). Ze liepen twee rondes lang met z’n drietjes vooruit. In de derde en laatste ronde versnelde Nijskens en hij liep onbedreigd naar de winst.

Tony de Groot, vorig jaar winnaar van de 11 kilometer lange Sparrenbosloop, eindigde nu als derde. Hij kon daar tevreden mee zijn: ,,Ik heb enkele maanden geen wedstrijden gelopen en ben nu weer op de weg terug. Ik kon toch aardig lang met die snelle mannen mee.’’

Achter de snelle lopers trok een groot peloton van recreatieve sporters over het 3700 meter lang parcours door het bos. In totaal 304 mensen verschenen aan de start van de 52e Unilux Sparrenbosloop. Dat betekende een groei van vijftig ten opzichte van vorig jaar,

,,Dat is een mooie sprong’’, vond Marvel-voorzitter Martin van der Broek. ,,Het viel me ook op hoe veel recreatieve lopers er weer waren en hoe zij hun eigen gang gingen. Velen liepen niet de volle drie rondes, zoals de wedstrijdatleten, maar deden er één of twee.’’.


Alle uitslagen inclusief de rondetijden staan op onze website. Klik hiervoor op de link aan de linkerzijde

Meierij Crosscircuit
De Unilux Sparrenbosloop was de eerste cross van het Meierij crosscircuit. De volgende cross is de Enegelermeercross in Den Bosch op 8 december. In januari en februari volgen dan de Lunettencross in Vught en de Dommelcross in Sint Michielsgestel. Deelnemers aan minimaal drie van deze crossen worden automatisch opgenomen in de uitslag van het Meierij Crosscircuit.

Zie ook de video op facebook


 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Contact AV Marvel
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019