Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws

Links


Reacties
Marvel succes op internationale Donnersberglauf

Marvel manifesteert zich met een 1e, 3e en 5e voorin het deelnemersveld.

Onder zeer koude omstandigheden stonden Marco Dreuning, Martin van de Broek, en Tony de Groot aan de start van de 26e internationale Donnersberglauf. Een wedstrijd over 7.2 km Bergop.

Maarten, Marco, Martin en Tony hadden zich ingeschreven voor de internationale Donnersbergloop in het duitse Steinbach am Donnersberg. Een parcours 7,2km bergop, waarvan de laatste drie tegen de tien procent stijgingspercentage.

Helaas was Maarten de dagen vooraf erg grieperig geweest, waardoor het verstandiger was niet van start te gaan. Gelukkig was hij fit genoeg om de andere drie te begeleiden.
Los van het zware parcours waren de weersomstandigheden ook nog eens erg koud. Ondanks het heerlijke zonnetje werd de kou, door een stevige wind, gevoelsmatig nog eens extra versterkt.

Tony ging vanaf de start met de eerste mee, maar liet het eerste groepje toch maar lopen. Hij moest enigszins fris aan het steile gedeelte beginnen. Dit bleek de juiste indeling. Hij eindigde als 9e en werd 1e in de categorie 45.

Martin en Marco voerden voor de wedstrijd al een leuke, grappige psychologische oorlog. En ondanks dat beide in een andere leeftijdscategorie streden, was erg toch een sportieve onderlinge strijd.
Op het wat beter lopende gedeelte legde Martin het tempo direct hoog. Voor Marco lag dit toch wat aan de te hoge kant. Maar zijn gedeelte moest ook nog komen op het steile stuk. Metertje voor metertje dichtte Marco de achterstand op Martin. Net voor de finish wist Marco weer aan te sluiten. Op dat moment verhoogde Martin het tempo nog een beetje, waardoor ze ook in deze volgorde over de finish kwamen.
Martin werd 54e en 3e categorie 45 en Marco 55e en 5 categorie 50.

Geweldige prestaties op deze geweldig mooie, maar zeer zware loop. 
 
 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Mail webmaster
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019