Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws


Reacties
Sfeervolle atletiekwedstrijd op een zonnige dagAthletics champs pupillen wedstrijd bij AV Marvel Boxtel 11 mei 2018

Atletiekvereniging Marvel kan terug kijken op een sfeervolle pupillenwedstrijd. De 2e in de competitie met 5 verenigingen uit de regio. Maar liefst zeven atletiek onderdelen konden 180 deelnemers uitvoeren op een zonnige zaterdagochtend. Athletics champs is de nieuwe opzet van de jeugdatletiek en stelt het samen bezig zijn centraal; ‘spelen moet, presteren mag’. De kinderen nemen als team deel aan de wedstrijd. De 22 teams begonnen in verschillende series met de teamestafette. Luid aangemoedigd door ouders en de andere teams. Daarna krijgt ieder team telkens 20 minuten om een onderdeel te doen. Je mag zo vaak lopen, werpen of springen als je wilt in die tijd, dus de kinderen zijn eigenlijk voortdurend bezig en niemand ‘valt af’. De wedstrijd sluit af met meters maken op de atletiekbaan in 4 of 6 minuten. Leren doseren is nog een hele opgave voor de jonge kinderen.

Naast een aantal traditionele atletiek onderdelen zijn er onderdelen die de pupillen voorbereiden op het ‘grote’ werk. Het vortex gooien met de schuimrubber raketjes is favoriet. Dit is een voorbereiding op het speerwerpen. Het gooien met een medicien bal is een voorbereiding op het kogelstoten. Slingeren met fietsbanden is een voorbereiding op het discuswerpen. Maar de pupillen A mogen gooien met plastic discusschijven. Oeps, die werden nog snel even gehaald. Als een wedstrijd foutloos verloopt, heb je niet door hoeveel voorbereiding en hulp erbij komt kijken. AV Marvel is blij met de betrokkenheid en inzet van haar vrijwilligers / ouders om zo’n evenement jaarlijks voor de pupillen neer te zetten. Want wat hebben ze weer genoten. Ouders lopen mee met een team, helpen bij het meten en moedigen natuurlijk aan en daarmee is het ook voor hen een sociaal gebeuren.

Wil je ook een keer meedoen met een atletiektraining? Kom dan kijken op een woensdag om 16.30 uur of zaterdag om 10.00 uur op de atletiekbaan, sportpark Den Wielakker (bij het rugby en honkbalveld).

Foto's van boxteldigitaal

(Meer foto's volgen nog)

 
 
 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Mail webmaster
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019