Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws

Links

Reacties
Marvel-lopers op Ekiden OisterwijkEkiden: estafette marathon waarbij een team bestaande uit 6 lopers in totaal de marathon afstand aflegt. (respectievelijk 5km - 10km - 5km - 10km- 5km en 7,2km). De route voer over afwisselend terrein, beginnend vanaf de atletiekbaan, door het bos, langs het ven, over stronkjes en zandpaden om de laatste kilometers af te leggen over het geasfalteerde fietspad terug richting atletiekbaan.

Op deze mooie en zonnige zaterdagochtend vertrok een delegatie van 10 Marvel-lopers op de fiets richting Oisterwijk voor de Ekiden bij atletiekvereniging Taxandria.

Privé chauffeur annex soigneur Mr. Dreuning, helaas verhinderd om zelf deel te nemen wegens een vervelende rugblessure, nam de tassen per vierwieler mee naar de locatie, zodat de lopers zo fit als mogelijk aan de start konden verschijnen. Nadat ook Maarten en Monique zich bij de groep hadden gevoegd hadden, werd het kamp op een comfortabel plekje langs de baan opgeslagen. De meegenomen Dommelsch-parasol voorzag de groep van de nodige - en overigens zeer welkome - schaduw.

Na een briefing in de kleedkamer over de te volgen rode pijlen en het volgen van de afzetlintjes ter markering van de juiste looproute, konden de eerste lopers van elk team zich gaan opwarmen.
Evelien voor Marvel-team 'De sjerpa's' en Pauline voor team 'Agge Marvel leut het' beten het spits af. Deze dames zetten een straffe tijd neer en na het overdragen van de rode sjerp mochten de tweede lopers - Toon voor de Sjerpa's en Martin voor de leut - aan de bak voor hun 10km. Het Agge Marvel leut het-team had na de eerste 15 kilometers een redelijke voorsprong opgebouwd, maar de race was natuurlijk nog niet gelopen. Het gat werd langzaamaan gedicht en de hete adem van team 1 werd steeds meer voelbaar. Elke loper werd natuurlijk flink aangemoedigd en toegejuicht, wat maakte dat ieder nog net even wat langer het gaspedaal ingedrukt kon houden.
Uiteindelijk wisten de Sjerpa's de onderlinge maar leuke sportieve strijd in hun voordeel te beslechten. Tot eigen verbazing wisten ze daarmee ook nog een 3e plaats in de categorie gemengd binnen te slepen.

Beide laatste lopers van deze Ekiden werden door hun teamgenoten in stijl met Marvel-vlag hardlopend vergezeld tijdens de laatste loodjes op de baan; klasse teamwork. Dit alles gaf de sfeer aan waarin onze 12 lopers en support vandaag vertoefden. Deze sfeer was opperbest.

Marvel nam deel met 2 gemengde teams:

1) De Sjerpa's:

Evelien Gerritsen
Toon de Rouw
Kim Verstappen
Tony de Groot
Ruud van Dijk
Maarten van den Hurk (Marco Dreuning)

2) Agge Marvel leut het:

Pauline De Fielliettaz
Martin van den Broek
Monique Dongelmans
Edwin Gelinck
Willie Verberne
Theo Spierings 
 
 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Mail webmaster
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019