Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws
 
Reacties
Nieuwe trainer Thom van Alphen stelt zich voor
Per 21 november op maandagavond

Op 21 november a.s. start ik op de maandagavonden als trainer bij AV Marvel en ik stel me graag alvast persoonlijk aan jullie voor!

 

Ik ben Thom van Alphen, ik ben getrouwd met Danielle en vader van Lenne, Thijn en Pleun. Ik ben een Boxtelaar en ben met mijn broer en zus opgegroeid op een melkveehouderij bedrijf van mijn ouders op Luissel, vlakbij de Kampina.

Na de basisschool (Angelaschool) heb ik de MAVO (Kempenhorst Oirschot) gevolgd en later heb ik de 4-jarige Helicon opleiding in Boxtel afgerond. Op mijn 21ste ben ik bij de Boerenbond Boxtel gaan werken, waar ik binnen de organisatie heb kunnen doorgroeien tot Bedrijfsleider van diverse filialen. Nadien ben ik nog als Filiaal Manager werkzaam geweest bij diverse vestigingen van LIDL in de regio Eindhoven. Nu werk ik sinds vier jaar als Logistiek Manager bij Reinders Oisterwijk.

Naast mijn werk coach ik iedere zaterdag bij hockeyclub MEP Jongens onder 14-2, het team van onze zoon Thijn. Tevens heb ik de selectie teams en de TOP teams van MEP regelmatig conditie en looptrainingen gegeven.

Mijn vader werkte altijd hard op de boerderij, maar in de avond nam hij regelmatig de tijd om toch nog een stuk te gaan hardlopen om bijvoorbeeld te trainen voor een kangaroeloop of een andere wedstrijd in de buurt waar wij hem dan gingen aanmoedigen. Ik heb het van geen vreemde kan ik wel zeggen! Ondanks dat de liefde voor het hardlopen er met de paplepel is ingegeven, heb ik in mijn basis- en middelbare schooltijd alleen gevoetbald (ODC). Ik heb het tot het eerste elftal geschopt en het kampioenschap met dat team behaald, later heb ik een aantal seizoenen in het vriendenelftal van ODC-5 doorgebracht, mooie tijden! Ik merkte toen al dat het hardlopen me makkelijk afging en mijn tegenstanders me niet konden bijhouden. Rond mijn 35ste ben ik gestopt met voetballen, het was niet meer te combineren met mijn werk en met mijn thuis situatie, mijn gezin.

Op mijn 24ste heb ik een keer meegedaan aan AV Marvel Open 10 km en die heb ik toen onder de 35 minuten gelopen. Als ik erop terugkijk, denk ik wel dat als ik eerder met het hardlopen was begonnen, ik er best ver in had kunnen komen.

Op mijn 42ste heb ik de looptraining bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie gevolgd en ik heb mijn Basis Loop Trainer 3 diploma behaald. Sindsdien geef ik 1 keer per week training bij Wim Akkermans loopschool in Vught. Sporten is voor mij belangrijk, ik doe het graag en het geeft mij energie. Voor mij was het meedoen aan een kwart triatlon een persoonlijke sportprestatie en uiteindelijk ook met een mooi resultaat. Verder lees ik in mijn vrije tijd de Quest, de dagbladen en klus ik ook graag in en rond ons huis (badkamer verbouwen, tuin bijhouden etc, etc…)

Een tijd terug ben ik door de voorzitter van AV Marvel gevraagd of ik interesse zou hebben om trainer te worden bij de club. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik me vereerd voelde. Ik heb toen een kijkje genomen bij AV Marvel en heb inmiddels twee keer een proeftraining mogen geven. Het positieve gevoel werd toen versterkt en dit heeft er nu toe geleid dat ik over enkele weken officieel als trainer op de maandagavonden, de hardlooptraining mag gaan verzorgen. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik voldoende bagage en zelfvertrouwen heb, om mijn kennis en ervaring te delen. Door de lopers looptechnieken en tips mee te geven, waarmee je blessures kunt voorkomen en je het hardlopen langer en makkelijker kunt volhouden. Mijn trainingen richt zich op het BUCKS principe, Beweeglijkheid, Uithoudingsvermogen, Coördinatie, Kracht, Souplesse. Verder deel ik mijn trainingen zo in dat ik rekening houd met Verbeteren, Veiligheid, Beleven, Intensiteit, Differentiatie (VVBID) iedereen komt zo aan zijn trekken, aandacht voor de individuele loper en het geheel als groep daar ligt mijn focus.

Ik hoop dat ik als trainer binnen AV Marvel van betekenis kan zijn en een bijdrage kan leveren aan het succes van de Club.


 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Contact AV Marvel
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019