Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
 
 
Nieuws
 
Reacties
In memoriam Drewes van Kampen
Erelid van AV Marvel

Op 22 november jl. is ons erelid en oud-trainer Drewes van Kampen op 91 jarige leeftijd overleden. Complicaties tijdens een operatie zijn hem fataal geworden. In 2014 is Drewes, hij was toen 83 jaar, gestopt als trainer.
 

De laatste jaren gaf Drewes alleen nog trainingen aan onze junioren. Met zijn inspiratie en passie bracht hij o.a. René van der Donk, Colin Schalken en Olaf van den Bergh (via Prins Hendrik) tot de Nederlandse top.
Drewes is in de tachtiger jaren van vorige eeuw gestart als trainer bij onze vereniging. Hij gaf de zondagstrainingen in de Kampina en intervaltrainingen aan de senioren op de dinsdag- en de donderdagavond. Éen van de atleten die hij begeleidde was Gerrie Timmermans die in 1989 4e werd van de Rotterdam marathon. Eind jaren tachtig, in een economische slechte tijd, is Drewes gestart met een trainingsgroep op de dinsdagochtend, daarna snel gevolgd door een donderdagochtendtrainingsgroep. De deelnemers van deze groepen betaalden voor elke training één gulden, wat de vergoeding was die Drewes kreeg voor deze trainingen. In 2004 heeft Drewes deze trainingen overgedragen aan Greet van der Donk.
In 2000 is Drewes door alle commissies voorgedragen als “Vrijwilliger va het jaar”. In 2008 is Drewes, mede op voordracht van onze vereniging, geridderd in de orde van Oranje Nassau.
In 2014 is Drewes gestopt als trainer. In dat jaar is hij tijdens de nieuwjaarsreceptie, als 1ste Marvellid ooit, benoemd tot erelid van onze vereniging. Na zijn stoppen was Drewes nog regelmatig te vinden op de accommodatie als supporter van zijn zo geliefde atleten.
Drewes was een aimabel man die met iedereen een goede band had opgebouwd. Wij wensen zijn vrouw Greetje, en zijn (klein)kinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Hieronder de toespraak van de voorzitter van Marvel bij de benoeming van Drewes tot erelid van AV Marvel (nieuwjaarsreceptie januari 2015)

Document opgemaakt d.d. 15-12-2014 Nog maar net 83 jaar en hij staat nog steeds als trainer op de ledenlijst van Marvel. Ja, al zo’n veertig jaar staat de naam Drewes van Kampen op deze lijst. En nog steeds met veel inspiratie, passie en enthousiasme geef je de trainingen.
Als Gestelnaar rij je elke week naar jouw clubje Marvel om de jeugd te trainen op de technische onderdelen. Als geen ander weet je steeds de jongeren te motiveren en de technische snufjes bij te brengen om hun prestaties te verbeteren. Drewes is geliefd bij de vereniging en zeker bij de junioren. Iedereen kent Drewes.
In de afgelopen veertig jaar zijn er diverse atleten geweest die onder jouw leiding naar een hoger niveau zijn gestegen en zijn doorgestroomd naar een grotere vereniging, bijvoorbeeld Prins Hendrik. Bij Marvel is er wel één atleet die er in sportief opzicht uitsprong en dat was Gerrie Timmermans. Zij presteerde in de jaren tachtig heel goed, zeker tijdens de marathon van Rotterdam waar ze in 1989 beslag legde op de vierde plaats.
Een andere nationale topper die je ook onder je hoede had, was Olaf van den Bergh. Hij gooit momenteel hoge ogen op het on¬derdeel 400 meter. Toen jij hem trainde, zag je al dat hij heel veel in zijn mars had en dat hij het ver zou gaan schoppen.

Drewes, atletiek is je passie en training geven is je op het lijf geschreven.
Je geeft aan wat er moet gebeuren, maar dat wil niet zeggen dat de junioren jou niet kunnen tegen¬spreken of vragen mogen stellen. Je vindt het belangrijk dat de jeugd bij de trainingen er lol in heeft en dat ze zichzelf daarnaast ontwikkelen. Hierdoor worden ze steeds beter en kunnen ze hun persoonlijke records aanscherpen. “Daar krijg je als trainer ook een heel voldaan en prettig gevoel van”, heb je al eens aangegeven in een interview in het Brabants Centrum. Ja, ook nu nog steeds! Velen van de huidige senioren heb je in hun jeugdjaren getraind. Ze sterker gemaakt en geleerd hoe ze moeten omgaan met hun prestaties en de daarbij behorende emoties. En niet te vergeten de passie voor atletiek die je aan hen hebt overgedragen.
25 jaar geleden stond je aan de wieg van de dinsdagochtend trainingen. Begonnen met een klein groepje enthousiaste dames op de oude accommodatie. Een hobbelig grasveld en een houten kantine huisje. Het was gezellig! De groep werd langzamerhand groter, ook met mannen erbij. Een aantal atleten traint nu nog op de ochtenden.
In 2000 werd je uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar en mocht je de Jan Peijnenburg Wisselbokaal in ontvangst nemen.
Op je 75e jaar ben je geridderd in de orde van Oranje Nassau voor onder andere het jaren lange trainersschap bij Marvel. Wij zijn daar trots op.

En vandaag nemen we afscheid van een “groot” trainer van Marvel. Je hebt al vele malen aangegeven dat je er mee wilde stoppen, maar helaas was er nog geen opvolger voor jou en daarom ben je er toch mee doorgegaan.
Maar nu is het definitief. Je hebt besloten om te stoppen als trainer en dat respecteren we. Voor al jouw verdiensten, heeft het bestuur besloten jou te benoemen als erelid van Marvel. We hopen dat we jou en Greetje nog lang in ons midden mogen hebben en dat we bij gelegenheden nog kunnen bijpraten over jouw clubje.


 
 
Marvel Sites
Algemeen
FAC Paasloop Boxtel
Unilux Sparrenbosloop
Jeugdsite

Contact AV Marvel
 
 
 

© Atletiekvereniging Marvel 2019